Fyll i formuläret

Vi ser fram emot att höra från dig.

Kontakta oss


Takbyte i Hylta

I Hylta som är en mindre ort i Östra Göinge kommun i Skåne har vi under hösten 2020 genomfört ett mindre byggprojekt. Uppdraget har bestått i byte av tak, byte av fönster samt renovering av fasaden och ny lockpanel.

När vi renoverar hus är det viktigt att bygget hela tiden skyddas mot väder och vind så därför började vi naturligtvis med taket så att taket därefter kunde ge skydd åt fasadarbetena om regnet skulle komma. Till skydd hade vi även presenningar om vi skulle bli överraskade av regnet.
I samråd med beställaren kom vi överens om vilka materialval som skulle göras.
Vi började jobbet med att resa en ställning på de sidor där arbetet skulle utföras för att underlätta samtidigt som en ställning är mycket viktig ur arbetsmiljösynpunkt.
Vi fortsatte därefter med att riva taket på den ena sidan för att kunna börja bygga med nytt fräscht material. I detta fall lämnades den gamla råsponten kvar och vi la därefter ut takduken, spikade ströläkt och bärläkt för att sedan lägga på teglet. Under denna tid monterades samtidigt de olika plåtdetaljerna vid rätt tidpunkt.
Därefter rev vi det som skulle rivas på fasaden för att kunna bygga upp den nya fasaden med ny lockpanel.
När allt var klart återstod målningen där allt material innan uppsättning naturligtvis var grundmålat för bästa fackmannamässiga resultat.

Funderar ni på att renovera även ert tak och/eller fasad är ni välkomna att kontakta oss på IB Byggakuten AB. Tillsammans tittar vi på omfattningen av det som ska eller bör utföras för bästa resultat. Därefter lämnar vi ett kostnadsförslag/offert som vi sedan tillsammans kan gå igenom om ni har några funderingar.

Före och efter bilder